1. Përshëndetje dhe mirësevini në forumin e Itshqip.com
    Nëse akoma nuk jeni pjesë e IT komunitetit më të madhë Shqiptarë nga fusha e Teknologjisë Informative, ju ftojmë që të bëheni pjesë e këtij komuniteti që tani duke u regjistruar këtu - procedura është shumë e thjeshtë dhe e lehtë. Gjithashtu ju mund të regjistroheni edhe përmes rrjetit social Facebook, Twitter, Google+.

Diskutim Si ju duket kjo template ?

Tema tek 'HTML // CSS // JavaScript' e hapur nga H!TM3N., 7 Janar 2017.

  1. H!TM3N.

    H!TM3N. Anëtar i Njohur

    Postimet:
    612
    Pëlqimet:
    128
    Pikë nga trofetë:
    78
    Si ju duket kjo template per nje fillestar
    Code:
    http://templatetest.freetzi.com
     
    oo1o dhe Muhamet12 pëlqejnë postimin.
  2. Pleurat

    Pleurat Anëtar Legjendë Staff Member IT Staff

    Postimet:
    2,228
    Pëlqimet:
    407
    Pikë nga trofetë:
    313
    Natyrisht se per fillestar eshte diqka shume e mire nese e ke bo punen nga 0,por nese e shikoj nga aspekti profesional ateher te them se te duhen edhe shume permiresime dhe pershtatje ngjyrave.Prandaj per fillestar besoj qe eshte diqka e mire dhe qe mund te kesh permiresime.

    Te deshiroj suksese ne te ardhmen.
     
    Muhamet12 dhe H!TM3N. pëlqejnë postimin.
  3. H!TM3N.

    H!TM3N. Anëtar i Njohur

    Postimet:
    612
    Pëlqimet:
    128
    Pikë nga trofetë:
    78
    Faleminderit, gjithçka nga zero osht, poashtu jam fillestar dhe kjo eshte punuar shum shpejt, ne te ardhmen do dizajnoj diqka qe do i kushtoj koh shum, patjeter.
     
    Muhamet12 dhe Pleurat pëlqejnë postimin.
  4. oo1o

    oo1o Anëtar

    Postimet:
    28
    Pëlqimet:
    10
    Pikë nga trofetë:
    3
    @H!TM3N. Shume dizain i thjesht e responsive, qyshe po shihet weq front-end ki perdor, po me doket se shume mir e ki kuptu punen ne front-end, te kisha sugjeru nese je i interesum qe me vazhdu me msu ndonje gjuhe programuese per back-end e me kriju web faqe me permbajtie dinamike qe e marrin permbajtien nga baza e shenimeve. E kishe sfidu veten edhe kishe msu sene te reja se aty nese don muneshe me u thellu sa dushe me msu teknologji te reja etj.
     
    Last edited: 8 Qershor 2017
    H!TM3N. pëlqen postimin.
  5. argzon

    argzon Anëtar Aktiv

    Postimet:
    105
    Pëlqimet:
    17
    Pikë nga trofetë:
    18
    Mir shum per fillim. Provoje pak me perdor grid system ose Bootstrap kish met ndihmu teper. Kqyre naj video nyoutube ke me pa qe ka met hy npun kogja shum :) Suksese
     
  6. urankajtazi

    urankajtazi Anëtar i Njohur

    Postimet:
    751
    Pëlqimet:
    307
    Pikë nga trofetë:
    108
    Mendimi im personal: Sa her qe shoh qe dikush perdor bootstrap per dizajnim te faqes, mendoj qe aj person nuk ka lidhje me Web Design.
     
  7. Pleurat

    Pleurat Anëtar Legjendë Staff Member IT Staff

    Postimet:
    2,228
    Pëlqimet:
    407
    Pikë nga trofetë:
    313
    Pershendetje,
    Ne kete pik nuk pajtohem aspak,prandaj te keshilloj qe ate mendim ta heqesh :D lool.

    Bootstrap eshte framework me i perdoruri ne bote,madje kemi edhe kompani dhe faqe te ndertuara me bootstrap qe kane me qindra mijera vizitore.
    Bootstrap me se shumti perdoret qe ta kemi me te lehte ta bejme nje faqe responsive,ku lirisht mund te them se mbi 60-70% te faqeve HTML jan te bazuara ne boostrap.

    Me lere te sqaroj pse duhet ta heqesh ate mendim.

    Dizajni ka te beje me shume ne CSS dhe jo ne HTML.Per deri sa ne HTML e krijon ta zejme shembull nje text te cilin deshirojme ta fusim brenda nje box te thjeshte ateher 50% deri 70% ke me shume pune ne CSS.

    HTML CODI
    HTML:
    <div class"teksti">
    <h2>itshqip</h2>
    </div>
    css:
    Code:
    .itshqip {
    border:1px solid #b2b2b2;
    background-color:#fff;
    width:290px;
    height:320px;
    margin:10px;
    padding:15px;
    box-shadow:...;
    }
    .itshqip h2 {
    color:444;
    font-weight:500;
    font-size:22px;
    text-shadow:...;
    }
    Sic po shifet ketu asgje nuk pat bootstrap,krejt ishte HTML5 dhe CSS3.Prandaj per dizajn duhet te punosh me CSS dhe jo me html :).

    Shpresoj se jam mundu qe te sqaroj sa me mire pse duhet ta heqesh ate mendim.

    Pa te keq Uran.
     
    urankajtazi pëlqen postimin.
  8. BurimBushi

    BurimBushi Anëtar Aktiv

    Postimet:
    182
    Pëlqimet:
    24
    Pikë nga trofetë:
    43
    Edhe une pajtohem me Pleuratin, por ne nje aspekt tjeter eshte me mire te mesohet vetem css pa bootstrap qe te kuptohet e gjithe puna me css e me pas te vazhdohet me framework-s sic eshte Bootstrap etj.
     
  9. urankajtazi

    urankajtazi Anëtar i Njohur

    Postimet:
    751
    Pëlqimet:
    307
    Pikë nga trofetë:
    108
  10. Pleurat

    Pleurat Anëtar Legjendë Staff Member IT Staff

    Postimet:
    2,228
    Pëlqimet:
    407
    Pikë nga trofetë:
    313
    Fillestart perdorin te njejt.Per ndryshe butoni mund te ndryshohet me 2-3 komanda.

    .btn {
    background-color:#444.
    border-radius:2px;
    border:0px;
    color:e3e3e3;
    }

    Problemi qendron se fillestart marrin vetem copy paste,ndersa ata qe jane me te avancuar ja lojn vetem eshtrat :D
     
    urankajtazi pëlqen postimin.
  11. argzon

    argzon Anëtar Aktiv

    Postimet:
    105
    Pëlqimet:
    17
    Pikë nga trofetë:
    18
    Nuk e di pse e ki ket mendim po edhe une tash mendimin tem per ty osht qe e ki gabim. Nese pak ja nis i shfleton theme n'themeforest e sheh qe 90% jon tbone me wordpress. Pse e ceka per me perdor bootstrapin osht qe ja jep ni grid system tgatshem qe mundet me i ndihmu me i bo renditjen se qysh e pash une nqet template qka ka bo, kurfar gridi ska veq qdo permbajtje e ka vendos per qdo rresht.
     
  12. beharluu

    beharluu Anëtar Aktiv

    Postimet:
    240
    Pëlqimet:
    46
    Pikë nga trofetë:
    43
    borderi a u perdor per ndryshimin e kandeve te butonit
     
  13. Pleurat

    Pleurat Anëtar Legjendë Staff Member IT Staff

    Postimet:
    2,228
    Pëlqimet:
    407
    Pikë nga trofetë:
    313
    Border-radius eshte per ndryshim kandeve
     
  14. urankajtazi

    urankajtazi Anëtar i Njohur

    Postimet:
    751
    Pëlqimet:
    307
    Pikë nga trofetë:
    108
    @Pleurat ja nisa me perdor bootstrap, veq sa per dizajn, o ka mpelqen, e hjeka mendimin e keq :D
     
  15. Pleurat

    Pleurat Anëtar Legjendë Staff Member IT Staff

    Postimet:
    2,228
    Pëlqimet:
    407
    Pikë nga trofetë:
    313
    Lool ma nfund,e kam dit qe e hek ate mendim :D .Nese tduhet ndihme apo sqarime pyet shlire
     
  16. Dr0mas

    Dr0mas Anëtar i Njohur

    Postimet:
    554
    Pëlqimet:
    101
    Pikë nga trofetë:
    73
    te perdoresh bootstrap sdmth qe te kesh butona te njejt, nqs i lene te njejte eshte per efekt shpejtesie apo dicka e ngjashme.

    Ne kete moment po imagjinoja themeforest qe ska ide cfar eshte programimi :)
     
  17. Pleurat

    Pleurat Anëtar Legjendë Staff Member IT Staff

    Postimet:
    2,228
    Pëlqimet:
    407
    Pikë nga trofetë:
    313
    Si po mendon ska ide qka eshte programimi?
     
  18. beharluu

    beharluu Anëtar Aktiv

    Postimet:
    240
    Pëlqimet:
    46
    Pikë nga trofetë:
    43
    Per krejt ata qe e shohin ket postim
    Bostrap eshte nje framework qe eshte i gatshem dhe eshte me metodat ma te avancuara nje shembull i thjesht
    Si ta perdoresh bicikleten per te shkuar ne pun me mir se sa te shkosh ne këmb
    Koha e punes reduktohet me 50% deri 70%
     
    phoenix pëlqen postimin.
  19. Dr0mas

    Dr0mas Anëtar i Njohur

    Postimet:
    554
    Pëlqimet:
    101
    Pikë nga trofetë:
    73
    ironi
     

Shpërndaje faqen

Loading...