1. Përshëndetje dhe mirësevini në forumin e Itshqip.com
    Nëse akoma nuk jeni pjesë e IT komunitetit më të madhë Shqiptarë nga fusha e Teknologjisë Informative, ju ftojmë që të bëheni pjesë e këtij komuniteti që tani duke u regjistruar këtu - procedura është shumë e thjeshtë dhe e lehtë. Gjithashtu ju mund të regjistroheni edhe përmes rrjetit social Facebook, Twitter, Google+.

Pyetje Qysh me bo mudesine qe mos me regjistru te njejtin klient 2her??

Tema tek 'C# // C++ // VisualBasic' e hapur nga options_x, 5 Shkurt 2017.

Tags:
  1. options_x

    options_x Anëtar

    Postimet:
    2
    Pëlqimet:
    0
    Pikë nga trofetë:
    16
    Qysh duhet me bo psh ..
    mos me e regjistru ni njeri 10her
    amo veq niher .. e aj me pas ni pasqyre tveten
    ?? ne C# . Vb.net
     
  2. dr_iton

    dr_iton MSc. Inxhinier i Softuerit Staff Member IT Staff

    Postimet:
    1,345
    Pëlqimet:
    372
    Pikë nga trofetë:
    228
    A eshte aplikacioni me databazë?
    Nese po, kyqja behet me username dhe password apo si e ke organizimin?
    Pershendetje.
     
  3. Papillon

    Papillon Anëtar

    Postimet:
    17
    Pëlqimet:
    10
    Pikë nga trofetë:
    3
    Options_x, pytjen e ke parashtru ne menyre super te paqarte, jep pak ma teper informacion dhe me siguri dikush te ndihmon.
     
  4. Ervis Kenga

    Ervis Kenga Anëtar

    Postimet:
    1
    Pëlqimet:
    0
    Pikë nga trofetë:
    1
    Duhet te vendosesh kusht ne momentin qe nje user regjistrohet dhe tenton te regjistrohet perseri duhet ti shaqet ' ky user ekziston '
     
  5. selim canar

    selim canar Anëtar Aktiv

    Postimet:
    145
    Pëlqimet:
    21
    Pikë nga trofetë:
    33
    Provo

    SqlCommand cmd =newSqlCommand("Select count(*) from Register where Username= @Username", con);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@Username",this.textBox1.Text);
    con.Open();
    var result = cmd.ExecuteScalar();
    if(result !=null)
    {
    MessageBox.Show(string.format("Username {0} already exist",this.textBox1.Text));
    }
    else
    {
    ...
     
  6. dr_iton

    dr_iton MSc. Inxhinier i Softuerit Staff Member IT Staff

    Postimet:
    1,345
    Pëlqimet:
    372
    Pikë nga trofetë:
    228
    Po kjo është njëri nga opsionet nëse ekziston një username, mirëpo, nëse një anëtarë ka emrin, mbiemrin e njëjtë, si duhet vepruar?
    Besoj se duhet shtuar më shumë kushte.
    Përshëndetje.
     
  7. selim canar

    selim canar Anëtar Aktiv

    Postimet:
    145
    Pëlqimet:
    21
    Pikë nga trofetë:
    33
    Patjeter qe po
     
  8. dr_iton

    dr_iton MSc. Inxhinier i Softuerit Staff Member IT Staff

    Postimet:
    1,345
    Pëlqimet:
    372
    Pikë nga trofetë:
    228
    Një rekomandim kishte me qenë që qasja në bazën e të dhënave të bëhet përmes procedurave të ruajtura (ang. Stored procedures), siguria është më e madhe dhe nuk zbulohet lehtë struktura e bazës. Tek baza e të dhënave mund të bëshë procedura që i rregullon këto çështje që nëse ekzistojnë kombinime të paramatrave që dërgohen nga aplikacioni, të mënjanohet regjistrimi ose edhe t'i ndryshohet përmbajtja, p.sh. unë e kam patur një bazë të dhënash që emri i përdoruesit krijohej automatikisht përmes procedurës së ruajtur si emri.mbiemri. Nëse ka ekzistuar në bazën e të dhënave një person me emrin dhe mbiemrin e njëjtë, atëherë, është numëruar kjo dhe përdoruesi i dytë me kredenciale të njëjta ëshë emëruar si emri1.mbiemri, pastaj i treti me emri2.mbiemri e kështu me radhë.
    Përshëndetje.
     
    @science pëlqen postimin.
  9. Jãşhť'Sşeriĕ

    Jãşhť'Sşeriĕ Anëtar Legjendë

    Postimet:
    1,604
    Pëlqimet:
    455
    Pikë nga trofetë:
    178
    cdo script perdor si unik login username ose email.

    username nuk esht me si me perpara pra cdo user duhet te ket si opsion te vendosi nje username manualisht por ajo qe tsugjeroj un esht qe ti kesh username edhe email unik per cdo user sepse ashtu duhet t`jen normalisht ndoshta ti mund t`kesh 1 search option me von qe mundesh me bo search users dhe nese dikush kerkon nepermjet username del 1 ose me teper

    Pra boje check nese username/email egziston. email duhet te jet me i rendesishmi sepse nepermjet email dikush bon recover password.
     
    Papillon pëlqen postimin.

Shpërndaje faqen

Loading...