1. Përshëndetje dhe mirësevini në forumin e Itshqip.com
    Nëse akoma nuk jeni pjesë e IT komunitetit më të madhë Shqiptarë nga fusha e Teknologjisë Informative, ju ftojmë që të bëheni pjesë e këtij komuniteti që tani duke u regjistruar këtu - procedura është shumë e thjeshtë dhe e lehtë. Gjithashtu ju mund të regjistroheni edhe përmes rrjetit social Facebook, Twitter, Google+.

Pyetje Pytje matematikore gjej rezultatin

Tema tek 'Pyetje dhe Përgjigje' e hapur nga Rafet Maxhuni, 6 Maj 2018.

  1. Rafet Maxhuni

    Rafet Maxhuni Anëtar Aktiv

    Postimet:
    221
    Pëlqimet:
    17
    Pikë nga trofetë:
    18
    Koha e parashikuar per zhvillimin e nje testi me 100 pyetje eshte 3 or e 1/3.
    Dhjete aplikante moren testin dhe perfunduan per 3 ore.

    Sa eshte diferenca ndermjet kohes se 10 aplikanteve dhe kohes se parashikuar per zhvillimin e nje testi per cdo pyetje?

    a. 10 sekonda per cdo pyetje
    b. 12 sekonda per cdo pyetje
    c 14 sekonda per cdo pyetje
    d 16 sekonda per cdo pyetje

    Ne fund ju tregoj pergjigjjen e sakte
     
  2. Donart

    Donart Anëtar Fillestar

    Postimet:
    79
    Pëlqimet:
    17
    Pikë nga trofetë:
    8
    b. 12 sekonda osht
     
  3. urankajtazi

    urankajtazi Anëtar i Njohur

    Postimet:
    929
    Pëlqimet:
    421
    Pikë nga trofetë:
    158
    12s

    -------------------------

    1h = 60m
    1/3h = 20m

    3h = 120m
    3h + 1/3h = 140m

    140m - 120m = 20m

    20m x 60s = 1200s

    1200s / 100 = 12s
     
    Alkeo dhe @Alvi pëlqejnë postimin.
  4. dr_iton

    dr_iton MSc. cand Inxhinier i Softuerit Staff Member IT Staff

    Postimet:
    1,259
    Pëlqimet:
    245
    Pikë nga trofetë:
    183
    Ke gabuar pak në llogaritje.
    3 orë e 1/3 = 200 m
    200m/100pyetje = 2m për pyetje ose 120 s sepse 200m*60s= 12000s/100pyetje = 120s
    3 ore = 180 m
    180m/100 pyetje = 1.8m per pyetje ose 108s sepse 180m*60s = 10.800s/100pyetje = 108 s
    Përshëndetje
     
  5. urankajtazi

    urankajtazi Anëtar i Njohur

    Postimet:
    929
    Pëlqimet:
    421
    Pikë nga trofetë:
    158
    Nuk e di ne pyetje a osht mendu 1/3 e nje ore apo 1/3 e tre oreve.

    Pasi nuk ka opsion 108s, e llogarita si 1/3 e nje ore.
     
  6. @Alvi

    @Alvi Anëtar i Njohur

    Postimet:
    529
    Pëlqimet:
    124
    Pikë nga trofetë:
    88
    Edhe une e llogarita ne fillim si @dr_iton por ngaqe nuk pati opsion 10.8 e fshiva pergjigjen time/
     
    Rafet Maxhuni pëlqen postimin.
  7. Rafet Maxhuni

    Rafet Maxhuni Anëtar Aktiv

    Postimet:
    221
    Pëlqimet:
    17
    Pikë nga trofetë:
    18
    Pergjigja e sakt eshte 12 sekonda se un keshtu e kam llogarit ((3+1/3)-3)/100 *3600 = 12 sekonda
     

Shpërndaje faqen

Loading...