1. Përshëndetje dhe mirësevini në forumin e Itshqip.com
    Nëse akoma nuk jeni pjesë e IT komunitetit më të madhë Shqiptarë nga fusha e Teknologjisë Informative, ju ftojmë që të bëheni pjesë e këtij komuniteti që tani duke u regjistruar këtu - procedura është shumë e thjeshtë dhe e lehtë. Gjithashtu ju mund të regjistroheni edhe përmes rrjetit social Facebook, Twitter, Google+.

Perzgjedhje të gjuhës programuese për fillestar(Informata të dobishme)

Tema tek 'Programim' e hapur nga boom3rang, 26 Shkurt 2017.

?

A keni njohuri per ndonje gjuhe programuese?

1. PO

2. JO

Rezultatet mund ti shikoni pasi te votoni
  1. gjevor

gjevor Anëtar Aktiv

Postimet:
    280
    Pëlqimet:
    93
    Pikë nga trofetë:
    153
    Vlla nuk ja vlen te kryesh universitetin per te mesuar php dhe mysql o burr. Mjafton me kerku ne internet ke libra falas pa fund me shembuj hap pas hapi dhe me nje projekt final. Universiteti te sherben per gjera me te medha ne jete. Dhe po te them nga eksperienca personale, mos kujto se ne universitet ke per te mesuar ne ndonje lende php dhe mysql. Kam mbaruar inxhinieri informatike ne itali dhe nuk kam pas asnje lende php apo mysql. Keto i kam mesuar vete per njohuri personale, Ne universitet mesohet koncepti i databazes psh. Teknika shkencore qe bejne te mundur uljen e kompleksitetit te databazes (data redundancy) dhe studim algoritmash per te permiresuar parametrat qe kane ndikim direkt ne kod. Si psh ulje te kohes se egzekutimit te nje pjese kodi, perdorim minimal te risorseve si ram apo procesor etj. Shkurt muhabetit ne shkolle meson nga ana shkencore dhe asgje praktike. Po te sugjeroj nje liber falas sh i mire per fillestar ne php mysql. http://minitorn.tlu.ee/~jaagup/kool...l_from_novice_to_professional_4th_edition.pdf

kalofsh mire

enneaa dhe DarKr0x pëlqejnë postimin.
  2. shqiprimh

shqiprimh Anëtar

Postimet:
    41
    Pëlqimet:
    0
    Pikë nga trofetë:
    6
    Pershendetje!Jam fillestar deshiroj qe tju pyes se me cilen gjuhe programues te filloj per krijimn e programave per desktop,dmth cila gjuhe programuese eshte me e leht per tu mesuar.

3. MEkaNIku

MEkaNIku Anëtar Aktiv

Postimet:
    121
    Pëlqimet:
    40
    Pikë nga trofetë:
    38
    nese po mendon per zhvillimin e applikacioneve per windows athere eshte C++

4. shqiprimh

shqiprimh Anëtar

Postimet:
    41
    Pëlqimet:
    0
    Pikë nga trofetë:
    6
    Po per zhvillim e aplikacioneve per windows.A ka naj web se ku mundem te mesoj online.

5. MEkaNIku

MEkaNIku Anëtar Aktiv

Postimet:
    121
    Pëlqimet:
    40
    Pikë nga trofetë:
    38
    Code:
    http://almooc.com/

Granit1717 pëlqen postimin.
  6. shqiprimh

shqiprimh Anëtar

Postimet:
    41
    Pëlqimet:
    0
    Pikë nga trofetë:
    6
    Faleminderit.

7. Eliz_._a

Eliz_._a Anëtar

Postimet:
    1
    Pëlqimet:
    0
    Pikë nga trofetë:
    1
    Une kete vit filloj informatiken ekonomike ne universitet dhe nuk di asnje gjuhe programimi edhe pse I kam pasion. Ndihme ju lutem! Cila esht menyra me e shpejte per te mesuar programimi ose te pakten Java-n?

8. Gjer.g

Gjer.g Anëtar Aktiv

Postimet:
    121
    Pëlqimet:
    84
    Pikë nga trofetë:
    43
    Lexo naj liber per mi msu baziket tani munesh mja nis me bo programe te thjeshta

9. Lavdim007

Lavdim007 Anëtar

Postimet:
    40
    Pëlqimet:
    0
    Pikë nga trofetë:
    6
    Pershendetje
    Nese nuk prish pun desha te pyes per kurse private qe jan ne prishtin a ja vlen.
    Eshte fjala per femiun 9 vjeqar me dergu ne kursin Probit Acadamy TICK.

10. Pleurat

Pleurat Anëtar Legjendë Staff Member IT Staff

Postimet:
    2,330
    Pëlqimet:
    585
    Pikë nga trofetë:
    343
    Pershendetje,

Nuk kam shume info rreth Probit, por personalisht nuk e parapelqej qe nje femije 9 vjecar, me pak apo edhe me shume te shkoje ne nje akademi qe ofrojn trajnime rreth programimit apo teknikave te tyre.
    Personalisht mendoj se me e udhes eshte te filloj te trajnohet me shume rreth teknologjise ne pergjithsi, si funksionon, si eshte ndertuar, si do te jete e ardhmja, te mesohet rreth kompjuterit dhe mundesive te tije etj.

Pas kesaje, eshte shume me lehte te kalohet ne programim.

exploit.al pëlqen postimin.

Shpërndaje faqen

Loading...