1. Përshëndetje dhe mirësevini në forumin e Itshqip.com
    Nëse akoma nuk jeni pjesë e IT komunitetit më të madhë Shqiptarë nga fusha e Teknologjisë Informative, ju ftojmë që të bëheni pjesë e këtij komuniteti që tani duke u regjistruar këtu - procedura është shumë e thjeshtë dhe e lehtë. Gjithashtu ju mund të regjistroheni edhe përmes rrjetit social Facebook, Twitter, Google+.

Pyetje Per redirekt domainit?

Tema tek 'Pyetje dhe Përgjigje' e hapur nga -K-M-, 22 Maj 2023.

1. -K-M-

-K-M- Anëtar Aktiv

Postimet:
    311
    Pëlqimet:
    49
    Pikë nga trofetë:
    38
    Pershendetje,

Google Nuk po e lexon ads.txt ne webfaqen time. Fajlli ads.txt eshte ne web, si me @ si me www.

problemi eshte qe nese hin direct me @ te redirekton ne www, mirepo, nese e perdor pa www dhe e shton /ads.txt nuk te redirekton ne www./ads.txt si ka mundesi me bo kete specifik redirekt prej @ ne www vetem per ads.txt ne htaccess. Kam provu disa menyra me ka shfaq error internal lloj lloj errori. Per momentin e kam not found ne adsense te ads.txt

falemnderit

2. Freeman

Freeman Anëtar Fillestar

Postimet:
    52
    Pëlqimet:
    22
    Pikë nga trofetë:
    8
    Se kuptoj se cfare po mundohesh te realizosh.
    Ose perdor www per te gjitha faqet ose mos perdor www per te gjitha faqet.
    Pse kerkon te besh redirect vetem ads.txt ?

-K-M- pëlqen postimin.
  3. -K-M-

-K-M- Anëtar Aktiv

Postimet:
    311
    Pëlqimet:
    49
    Pikë nga trofetë:
    38
    Pasi qe Google thote:
    Nese e rregulloj vetem per ads.txt te behet redirect nga @ ne www, besoj qe google mundet me lexu kete fajll sic duhet dhe e aprovon fajllin.

4. Freeman

Freeman Anëtar Fillestar

Postimet:
    52
    Pëlqimet:
    22
    Pikë nga trofetë:
    8
    Shikoje mire cfare problemi ke qe nuk ta lexon ads.txt pasi nuk eshte ashtu si e ke kuptuar.

Adsense fillimisht lexon root: domain.com/ads.txt prandaj nuk ke nevoje per redirect nga @ ne www.

Kete e di me siguri pasi kam website qe ben force redirect nga www ne @ dhe Adsense e lexon ads.txt pa problem.

Poshnjari pëlqen postimin.
  5. Freeman

Freeman Anëtar Fillestar

Postimet:
    52
    Pëlqimet:
    22
    Pikë nga trofetë:
    8
    Nese do e perdoresh www ne te gjithe faqen atehere na trego se si je duke e bere redirection aktualisht. Shkruaje kodin htaccess nqs po perdor ate.

6. -K-M-

-K-M- Anëtar Aktiv

Postimet:
    311
    Pëlqimet:
    49
    Pikë nga trofetë:
    38
    Jo bre burr lexoje anglisht nese di anglisht. Shum qart flet Google. Une kam ngarku fajllin ads.txt ne ftp bash aty ku duhet. Nese e shkrun domainin webfaqen time psh domain,com/ads.txt e sheh ads.txt, nese e shkrun www.domain,com/ads.txt prap e shfaq ads.txt, vetem se nese hin direct domain,com/ads.txt del ads.txt ama pa www. e une po du qe nese e shkrun domain,com/ads.txt me u bo redir ne www.domain,com/ads.txt kaq.

Jo, te une eshte not found qe 7 dite. Edhe pse Site e kom ne review process. Getting ready njejt.

E bera update htacessin me kte:
    Code:
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^yourdomain.com [NC]
    RewriteRule ^(.*)$ http://www.yourdomain.com/$1 [L,R=301]
    Tash eshte rregullu behet redir nga @ ne www. ashtu siq kerkoja. Tani duhen edhe 24-48 ore tjera qe Google me bo crawled, gjithashtu i shtova edhe disallow, dhe allow /ads ne robots.txt Po besoj qe tani pas 2 - 3 dite do ta lexoj ads fajllin Google.

Last edited: 23 Maj 2023
    Poshnjari pëlqen postimin.
  7. Florenc S.

Florenc S. Anëtar Fillestar

Postimet:
    74
    Pëlqimet:
    21
    Pikë nga trofetë:
    33
    Pershendetje,
    Nuk ka asnje problem sepse gjate kohes qe eshte ne review del not found ne shumicen e rasteve. Ne momentin qe do te aprovohet do te dali ne rregull.

8. albionPr

albionPr Anëtar Fillestar

Postimet:
    50
    Pëlqimet:
    4
    Pikë nga trofetë:
    18
    Vetem te kesh parasysh se www dhe pa www nga google njihen pothuajse si komplet domain te ndryshem , ndoshta e kam gabim por une mendoj se per SEO eshte me mir pa www .

Shpërndaje faqen

Loading...