1. Përshëndetje dhe mirësevini në forumin e Itshqip.com
    Nëse akoma nuk jeni pjesë e IT komunitetit më të madhë Shqiptarë nga fusha e Teknologjisë Informative, ju ftojmë që të bëheni pjesë e këtij komuniteti që tani duke u regjistruar këtu - procedura është shumë e thjeshtë dhe e lehtë. Gjithashtu ju mund të regjistroheni edhe përmes rrjetit social Facebook, Twitter, Google+.

Ndihme per C#..

Tema tek 'Programim' e hapur nga UnSeen, 19 Dhjetor 2018.

1. UnSeen

UnSeen Anëtar Aktiv

Postimet:
    206
    Pëlqimet:
    23
    Pikë nga trofetë:
    18
    Pershendetje,a kish mujt mem ndihmu dikush me qito dy detyra kodi duhet te jete ne c#

2. M.L

M.L Anëtar i Njohur

Postimet:
    997
    Pëlqimet:
    142
    Pikë nga trofetë:
    73
  3. dr_iton

dr_iton MSc. Inxhinier i Softuerit Staff Member IT Staff

Postimet:
    1,367
    Pëlqimet:
    396
    Pikë nga trofetë:
    228
    Po e shoh se detyrën e paske si detyrë shtëpie nga fakulteti. Kështu, po të jap disa rekomandime, por jo edhe detyrën e punuar sepse duhet që atë ta mësosh ti, përndryshe nëse detyrën e punoj unë, si mendon me e mësue programimin.
    Për faktoriel nuk e ke problem, nga kërkesat po vërehet se duhet që detyra të punohet përmes console application.
    Për të marrë një vlerë nga përdoruesi duhet ta deklarosh një variabël dhe pastaj e pret atë variabël nga përdoruesi si në vijim.
    Code:
    int x, y;
                Console.Write("Shkruani vlerën e numri të parë x= ");
                x=Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
                Console.Write("Shkruani vlerën e numrit të dytë y= ");
                y = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
                //Pasi ke marrë vlerat për x dhe për y, tani duhet të shkruash kodin për llogaritje të faktorielit

//Pasi të kryesh faktorielin duhet të krysh edhe veprimin me vlerën z ku llogaritja e saj bëhet duke e rritur vlerën z për 2 në eksponentin n 
    Tek detyra e dytë shiko pak në literaturë se si vendoset rojtari (ang. sentinel) pra për vlerën e caktuar, nëse arrihet ajo vlerë, duhet ti tregohet programit se çka duhet të bëjë.

Shpresoj që të kam dhënë disa udhëzime dhe mundohu pak vetë. Në postimin e ardhëm trego kodin se deri ku ke arritë dhe ku të kesh probleme të udhëzojmi prap se çka duhet të veprosh.
    Përshëndetje.

UnSeen pëlqen postimin.
  4. UnSeen

UnSeen Anëtar Aktiv

Postimet:
    206
    Pëlqimet:
    23
    Pikë nga trofetë:
    18
    Deri ktu jom nrregull ama problemin e kom qysh me bo qit faktorielin edhe kta me z

5. dr_iton

dr_iton MSc. Inxhinier i Softuerit Staff Member IT Staff

Postimet:
    1,367
    Pëlqimet:
    396
    Pikë nga trofetë:
    228
    Faktorieli llogaritet fare lehtë.
    Për vlerën e x-it e din që vlera shkon duke u shumëzuar me numrin më të vogël se ai që e ke dhënë. Duhet të shkosh me nj for loop dhe e llogarite përmes formulës (po shkruaj vetëm për vlerën e x-it)
    Code:
    x*(x-1)
    Përshëndetje.

Shpërndaje faqen

Loading...