1. Përshëndetje dhe mirësevini në forumin e Itshqip.com
    Nëse akoma nuk jeni pjesë e IT komunitetit më të madhë Shqiptarë nga fusha e Teknologjisë Informative, ju ftojmë që të bëheni pjesë e këtij komuniteti që tani duke u regjistruar këtu - procedura është shumë e thjeshtë dhe e lehtë. Gjithashtu ju mund të regjistroheni edhe përmes rrjetit social Facebook, Twitter, Google+.

Pyetje Delete Items in ListBox

Tema tek 'C# // C++ // VisualBasic' e hapur nga ingjeksion, 13 Dhjetor 2015.

  1. ingjeksion

    ingjeksion Anëtar i Njohur

    Postimet:
    506
    Pëlqimet:
    35
    Pikë nga trofetë:
    48
    A din dikush mem tregu qysh me ja bo Delete Items nga ListBoxi (jo vetem Clear me i ba listboxit por me i fshi edhe ne kompjuter ) ?
     
    Last edited: 13 Dhjetor 2015
  2. Artin Gashi

    Artin Gashi Anëtar

    Postimet:
    17
    Pëlqimet:
    0
    Pikë nga trofetë:
    1
    Pyetja duhet me kan e sqarume me mire nese don me marr pergjigjen korrekte un spo e kuptoj a e ke ndertu vet kete applikacion ti apo e ke marr diku apo qka eshte puna ktu , por ma merr menja qe eshte kshtu permisom nese jo,
    e ke ndertu nje applikacion e ke shtu nje listbox qe i lexon fajllat ne nje folder dhe ti shfaq ne applikacion pastaj e ke bo nje button clear qe e bon clear listbox po ti deshiron qe me kete click event me i fshi edhe fajllat ne kete path apo ?
     
  3. urankajtazi

    urankajtazi Anëtar me Përvoj

    Postimet:
    1,030
    Pëlqimet:
    501
    Pikë nga trofetë:
    208
    Code:
    if(System.IO.File.Exists(@"C:\test.txt")){
        System.IO.File.Delete(@"C:\test.txt");
    }
    
    
     
  4. ingjeksion

    ingjeksion Anëtar i Njohur

    Postimet:
    506
    Pëlqimet:
    35
    Pikë nga trofetë:
    48
    Kete app jam tu e zhvillu vet , kurgja hazdert nuk kam marr , App osht nje Antivirus i thjesht qe detekon virusa , virusat i shfaq ne ListBox , dhe tash une po du qe ata fajlla qe i ka detektu me i selektoj ne ListBox me mi fshi prej kompjuterit. Kom kerku ne internet mir vetem Clear ListBoxin po ma bajn , nuk po i fshijn prej pc .
     
  5. ingjeksion

    ingjeksion Anëtar i Njohur

    Postimet:
    506
    Pëlqimet:
    35
    Pikë nga trofetë:
    48
    e kom provu edhe kete metod po nuk po funksionon
     
  6. Shkodrani

    Shkodrani Anëtar Aktiv

    Postimet:
    315
    Pëlqimet:
    75
    Pikë nga trofetë:
    28
    Ne cfare gjuhe eshte i shkruajtur programi?
    Edhe ky kodi mesiper duhet te funksionoj ( shiko jepe pathin sic duhet ) ?!
     
  7. ingjeksion

    ingjeksion Anëtar i Njohur

    Postimet:
    506
    Pëlqimet:
    35
    Pikë nga trofetë:
    48
    Ne C# , qet kod e shenova :
    foreach (var item in listBox1.SelectedItems)
    {
    File.Delete((string)item);
    }
     
  8. urankajtazi

    urankajtazi Anëtar me Përvoj

    Postimet:
    1,030
    Pëlqimet:
    501
    Pikë nga trofetë:
    208
    Ani a po bon ?
     
  9. Shkodrani

    Shkodrani Anëtar Aktiv

    Postimet:
    315
    Pëlqimet:
    75
    Pikë nga trofetë:
    28
    @ingjeksion

    Ky eshte kodi qe te zgjidhe problemin: ( nuk ke nevoje te selektosh "items", vetem preke clear pastaj puna kryhet vete, nese deshiron qe te fshish vetem ato qe ke selektuar trego, pasi duhet te modifikohet kodi pak )

    Code:
      foreach (var item in listBox1.Items) {           
                
                    File.Delete(item.ToString());
                }
                listBox1.Items.Clear();
    
    Pershendetje!
     
    Last edited: 13 Dhjetor 2015
  10. ingjeksion

    ingjeksion Anëtar i Njohur

    Postimet:
    506
    Pëlqimet:
    35
    Pikë nga trofetë:
    48
    jo
     
  11. Shkodrani

    Shkodrani Anëtar Aktiv

    Postimet:
    315
    Pëlqimet:
    75
    Pikë nga trofetë:
    28
    @ingjeksion
    Tek butoni Scan, a je duke i hapur fajllat per ti kontrolluar per virusa a po? Nese po atehere normal qe te shfaqet ky error, shume mire po thote ne rresht te fundit "is being used by another process", nese jane hapur fajllat ( file.open ) per kontrollim tek butoni Scan, atehere pas perfundimit sigurohu qe fajllat te mbyllen, File.Close(pathi) ( nese nuk gaboj), e pastaj provo perseri.
     
  12. ingjeksion

    ingjeksion Anëtar i Njohur

    Postimet:
    506
    Pëlqimet:
    35
    Pikë nga trofetë:
    48
    Tema mund te mbyllet , se errori u ndreq .
     

Shpërndaje faqen

Loading...