1. Përshëndetje dhe mirësevini në forumin e Itshqip.com
    Nëse akoma nuk jeni pjesë e IT komunitetit më të madhë Shqiptarë nga fusha e Teknologjisë Informative, ju ftojmë që të bëheni pjesë e këtij komuniteti që tani duke u regjistruar këtu - procedura është shumë e thjeshtë dhe e lehtë. Gjithashtu ju mund të regjistroheni edhe përmes rrjetit social Facebook, Twitter, Google+.

Cfar eshte SSD (Solid State Drive).

Tema tek 'Procesorë // Pllakëza amë // Memorie //Disks' e hapur nga boom3rang, 15 Gusht 2014.

1. ﴾.﴿

﴾.﴿ Anëtar Legjendë

Postimet:
    4,438
    Pëlqimet:
    1,782
    Pikë nga trofetë:
    243
    mua me duken shume te shtrenjte
    ~200merr 3-fishin e hybrid-it ne space

WD Black-2 120GB SSD & 1TB HDD Hybrid (Dual Drive) 120GB SSD & 1TB HDD SATA III
    202,00 €

WD HDD SATA III 3TB 64MB Black 7200 rpm
    170,90 €

WD VelociRaptor WD1000DHTZ 1TB HDD 10000 rpm
    209,90 €

2. llapiani

llapiani Anëtar Aktiv Staff Member IT Staff

Postimet:
    272
    Pëlqimet:
    43
    Pikë nga trofetë:
    38
    edhe un muj me ta konfirmu qe i kam prej firmes Seagate SSHD um kan ardh me laptopa te Dellit mirpo i pata ndrru me SSD , e nje SSHD e pata marr ne shpi per laptop privat mirpo muj met than se nja 60-70 % ma i shpejt se HDD eshte dhe jam shum i knaqun me ta per nevoja personale ski nevoj me marr SSD nese e kije SSHD.

﴾.﴿ pëlqen postimin.
  3. feridshaqiri

feridshaqiri Anëtar Legjendë Staff Member IT Staff

Postimet:
    2,277
    Pëlqimet:
    268
    Pikë nga trofetë:
    178
    Çudi nuk pasna pa këtë temë në forum më herët!

T'iu them të drejtën para disa viteve kërkojsha në internet në disa ueb faqe të huaja që ta bleja një Llaptop edhe hasa me një Llaptop që kishte SSD ( nuk kisha ndëgjuar më herët për këtë ) edhe po hi në google po shikoj se çka është, pastaj në YouTube të shikoj afërsisht se ku qëndron dallimi në mes SSD kundrejt HDD sepse çmimi kishte diferenc të madhe tek Llaptopi ( se me të njejtat performanca at llaptop mundesha ta merrja 300 deri 400 $ më lirë ), edhe me atë që lexova ne google dhe videove në YouTube e pash që dicka super ishte mirpo prap çmimi shumë i lart kundrejt HDD, edhe shkoi një muaj dhe nuk pata ble llaptopin arsyeja ishte ajt mos po bie më lirë një SSD ahhaah po çfart nuk lujke çmimi :(

E porosita llaptopin me HDD 500GB dhe ekstra kam ble një SSD 240GB i cili më kushtoi 360$ vetëm SSD ( kuptohet tash janë më lirë SSD ), mirpo jam tejet i knaqur me punën që e bënë SSD ja ka vlejt edhe pse kom pagu një shumë kogja t'kushtueshme, mirpo tashmë llaptopi ime ndizet më pak se 10sec.

Po e ceki Sistemin operativ, performancat e llaptopit dhe disa prej aplikacioneve që i përdori zakonisht në këtë llaptop.
    Sistemin Operativ :Windows 8.1
    CPU: i3 2.4GHz
    RAM: 4GB
    SSD: 240GB

Aplikacionet:
    Photoshop CC,
    Ilustrator CC,
    InDesign CS6,
    Corel Draw X6,
    Dreamweaver CS6,
    Visual Studio 2013,
    MS office 2013,
    Camtasia Studio 8 eh shumë të tjerë...

edhe kurr asnjëher nuk bllokohet gjatë punës që bëjë me këto aplikacione bile bile me ju tregu drejt që shpesh herë ja bëjë kshtu pasi të starton Windowsi i hapi ren programet qysh i kom në TaskBar tak tak tak... edhe në fund hapi shfletuesin ( Google Chorme hy në forum pa asnjë ngecje hiq fare ;) ).

Ndoshta pak tregova si histori rredh meje dhe SSD por kështu ishte haahha.

Kur punon me SSD harroje që kalon në HDD.

UQK, albert1, Endrit Bytyqi 7 dhe 1 anëtarë tjetër pëlqejnë postimin.
  4. Eduart96

Eduart96 Anëtar

Postimet:
    6
    Pëlqimet:
    0
    Pikë nga trofetë:
    1
    Shumë faleminderit për këtë prezantim pasi më ndihmoi shumë dhe në një detyr që kam në shkoll :p

5. sylejman

sylejman Anëtar Fillestar

Postimet:
    52
    Pëlqimet:
    2
    Pikë nga trofetë:
    8
    Pershendetje...
    kam nje pytje ni pc e kam qe me eshte ndalur se di a eshte djeg aapo ka dal nga programi a qka ka kam provu ne dhez po kot ne
    se kuptoj kerkon te verifikohet diq si kjo

-verifying DMI Pol Data...
    -Boot from CD:

dhe arsyeja e pytjes time eshte tani se ne HDD (Hard Disk) me kan mbetur rreth 4 ose 5 GB foto si mundem mej nxerr ato foto prej HDD

falemmderit :)

6. Tanni

Tanni Anëtar i Njohur

Postimet:
    811
    Pëlqimet:
    103
    Pikë nga trofetë:
    73
    Nqofse nuk eshte djeg hard-disku ateher po mundesh. duhet marr hdd edhe me vnu me ni pc tjeter edhe pastaj i transferon fotot ne usb, ose me dergu tek ndonje servis mundet me ta kry punen.
    Pershendetje.

sylejman pëlqen postimin.
  7. sylejman

Postimet:
    52
    Pëlqimet:
    2
    Pikë nga trofetë:
    8
    po pc dhezet amo nuk lejon me hy ne program !!
    edhe nje mundesi kam provu me formatu krejt po nuk me ka leju se di pse ??
    qysh muj me dit nese asht i djegun hard disku
    edhe ku muj me ja kontrollu temperaturen pc nese mundesh pak mem tregu
    falemnderit pershebdetje..

8. Tanni

Tanni Anëtar i Njohur

Postimet:
    811
    Pëlqimet:
    103
    Pikë nga trofetë:
    73
    Ka shume mundesi qe tu ka prish sistemi operativ. Tani kur ki provu me formatu ka mundesi qe ka ndonje defekt ne dvd/cd-rom edhe nuk lejon me formatu komplet edhe prandaj nuk starton programi, (nqofse kishe mujt ma hollesisht me tregu qka pot paraqitet apo ku po bllokohet kishim mujt met ndihmu).
    Kur te starton pc ta qet aty qe nuk mundet me bo boot prej hdd edhe nuk starton hiq sistemi operativ. Por shiko ne bios tek boot order a e ki HDD me startu e para.
    Ne Bios e ki me shiku temperaturen e pc-s.
    Pershendetje.

9. sylejman

Postimet:
    52
    Pëlqimet:
    2
    Pikë nga trofetë:
    8
    falemnderit -Tani- bej foto te faqes se bllokuar dhe e dergoj ktu ne postim..
    pershendetje

10. CIA

CIA Anëtar Aktiv

Postimet:
    333
    Pëlqimet:
    8
    Pikë nga trofetë:
    18
    Qe disa muaj nje shok eshte student ne Arkitektur dhe e ka ble nje SSD nuk me kujtohet cila firm por sipas review e ka ble serin gati me te miren ne treg, Ja kom qit ne nje Llaptop i7 edhe e pyeta se qysh po e shef dallimin me pak fjal me tregoj...

Nje render qe i ka zgjat 4 or me heret ne te njejtin llaptop me HDD tash i zgjat vetem 1 or ne te njejtin llaptop me SSD

11. Tanni

Tanni Anëtar i Njohur

Postimet:
    811
    Pëlqimet:
    103
    Pikë nga trofetë:
    73
    Jo vetem me render por me ti gjitha aplikacionet : photoshop, foto/video editime procesi osht shume me i shpejte , shumica e pc-ve qe shiten tani e kan nga 1 SSD tpakten 128gb qe me instalu aplikacionet e nevojshme dhe OS per ni performance shume ma te mire.

12. CIA

CIA Anëtar Aktiv

Postimet:
    333
    Pëlqimet:
    8
    Pikë nga trofetë:
    18
    Po po normal une po e di por vetem e jepa nje krahasim mes dy Disqeve,

Si do te funksiononte nese OS e kemi ne SSD te shenuar me C: dhe HDD te shenuar me D:
    Ne ket rast na duhet qe lojrat ti instalojm ne D: (HDD) a do kishte efekt...

A do te punonin lojrat me shpejt ne ket form sesa me pas te instaluar komplet edhe sistemin ne HDD ?

13. Tanni

Tanni Anëtar i Njohur

Postimet:
    811
    Pëlqimet:
    103
    Pikë nga trofetë:
    73
    Ma merr mendja qe kish me pas pak avantazh, por un nuk e kom provu edhe nuk e di.

14. Albini~IT

Albini~IT Anëtar Aktiv

Postimet:
    112
    Pëlqimet:
    10
    Pikë nga trofetë:
    43
    Ky postim qenka kohe me pare
    Ne 2016 a jane zvoglu çmimet dhe a eshte rrite performanca e ssd ?

15. boom3rang

boom3rang Ninja Staff Member Administrator

Postimet:
    4,521
    Pëlqimet:
    2,130
    Pikë nga trofetë:
    448
    Padyshim qe po, sot i kemi edhe cmimet me te lira edhe performansat me te mira. Ne diten e sodit secili person qe deshiron me ble pc patjeter duhet me llogarit ne SSD, eshte esenciale.

16. Main

Main Anëtar Aktiv

Postimet:
    469
    Pëlqimet:
    87
    Pikë nga trofetë:
    28
    Meqense tema qenka e hapur ketu per te gjithe ata qe deshirojn te blejne ssd online me cmim te lir dhe super kualitet ju sugjeroj
    Kingston UV400 SSD
    dhe Kingdian ,
    porosine mund ta beni ne ebay ose aliexpress.
    natyrisht qe edhe samsung , sandisk jane on top por cmimet jane me te fryera.

17. Koraab

Koraab Anëtar i Njohur

Postimet:
    541
    Pëlqimet:
    175
    Pikë nga trofetë:
    73
    un e kam Kingston http://prntscr.com/dzxu73 gati 1 vjet e gjysme skam pas as 1 problem me laptopin http://prntscr.com/dzxuoo

njani e paska cek qe dhezet per 10 sec esht shum e vertet me pak se 10 sec , e mbaj mend kur e mora fillim ka qen linux e bera format ne windows nuk zgjati formatimi as 20 min :v

18. Main

Main Anëtar Aktiv

Postimet:
    469
    Pëlqimet:
    87
    Pikë nga trofetë:
    28
    epo korab nuk kam shkru se koti hehe

19. Donche-x

Donche-x Anëtar i Njohur

Postimet:
    702
    Pëlqimet:
    4
    Pikë nga trofetë:
    38
    deshta me parashtru edhe un nje pytje.
    Nese deshiroj ne Laptopin tim ASUS ta vendos nje SSD a duhet ta qes HDD nga laptopi dhe ta zevendesoj me SSD..dhe nese dua te blej nje SSD si mund ta dij se a perputhet SSD me.laptopin tim? apo perputhen gjith njesoj? bejn ne gjith laptopa?

20. pumma

pumma Anëtar i Njohur

Postimet:
    619
    Pëlqimet:
    59
    Pikë nga trofetë:
    58
    Code:
    https://www.youtube.com/watch?v=6iBhf8rpobo
    ja nje shembull bukfalisht per te gjithe ju qe nuk e keni te kjart!

selim canar dhe Donche-x pëlqejnë postimin.

Shpërndaje faqen

Loading...