1. Përshëndetje dhe mirësevini në forumin e Itshqip.com
    Nëse akoma nuk jeni pjesë e IT komunitetit më të madhë Shqiptarë nga fusha e Teknologjisë Informative, ju ftojmë që të bëheni pjesë e këtij komuniteti që tani duke u regjistruar këtu - procedura është shumë e thjeshtë dhe e lehtë. Gjithashtu ju mund të regjistroheni edhe përmes rrjetit social Facebook, Twitter, Google+.

Amd Ryzen 5 apo Intel! 7

Tema tek 'Procesorë // Pllakëza amë // Memorie //Disks' e hapur nga emiljano22, 18 Prill 2022.

1. emiljano22

emiljano22 Anëtar Aktiv

Postimet:
    318
    Pëlqimet:
    30
    Pikë nga trofetë:
    38
    Si ja kaloni cuna sot bleva nje laptop DELL Laptop Inspiron 3511 15.6'' FHD/i7-1165G7/16GB/1TB SSD/IRIS XE Graphics/Win 11 Home GR/1Y On Site/Silver dhe gabimisht me dhan kete tjetrin gabimisht Dell Inspiron 5625 Laptop 16" FHD+ (Ryzen 5 5625U/16 GB/512)
    A ta kthej mbrapa apo te mbaj kete?

2. Poshnjari

Poshnjari Anëtar Legjendë Staff Member IT Staff

Postimet:
    3,324
    Pëlqimet:
    1,210
    Pikë nga trofetë:
    343
    Une personalisht preferoi intel. Kam perdorur disa amd, por asnje nuk i afrohej intel.

emiljano22 pëlqen postimin.
  3. emiljano22

emiljano22 Anëtar Aktiv

Postimet:
    318
    Pëlqimet:
    30
    Pikë nga trofetë:
    38
    Po si statistika psh ryzen 5 me intel! 7 kane shume ndryshim? +ghz tek intel eshte 2.8 tek ryzen eshte 2.3

4. Alkeo

Alkeo Anëtar me Përvoj

Postimet:
    1,138
    Pëlqimet:
    502
    Pikë nga trofetë:
    193
    intel ka 4 cores 8 threads amd ka 6 cores 12 threads dhe sipas ksaj qe thua ti atehere intel ka 2.8x4 ndersa amd ka 2.3x6 ...gjithesesi ghz nuk asnje vlere ditet e sotme pak a shum jan njelloj por un do preferoja amd gjithashtu eshte dhe 1 vit me i ri

5. ﴾.﴿

﴾.﴿ Anëtar Legjendë

Postimet:
    4,438
    Pëlqimet:
    1,782
    Pikë nga trofetë:
    243
    kujdes me gabime te tilla se nqs te duhet garancia mund te te dalin probleme

emiljano22 dhe Poshnjari pëlqejnë postimin.
  6. Slumerican

Slumerican Anëtar Aktiv

Postimet:
    379
    Pëlqimet:
    98
    Pikë nga trofetë:
    38
    Personalisht preferoj AMD. Po ne ket rast e kisha marr Intelin,

7. emiljano22

emiljano22 Anëtar Aktiv

Postimet:
    318
    Pëlqimet:
    30
    Pikë nga trofetë:
    38
    Perfundimisht kete mbajta nuk ja kam shume iden e drejta eshte por per cybersecurity nuk eshte me mire i7 sesa ryzen5 per te mbajtur apps duke punuar per shume ore?

Jo dhe ne garanci ate kane shkruar dmth skam probleme te kjo

Last edited by a moderator: 20 Prill 2022

Shpërndaje faqen

Loading...