1. Përshëndetje dhe mirësevini në forumin e Itshqip.com
    Nëse akoma nuk jeni pjesë e IT komunitetit më të madhë Shqiptarë nga fusha e Teknologjisë Informative, ju ftojmë që të bëheni pjesë e këtij komuniteti që tani duke u regjistruar këtu - procedura është shumë e thjeshtë dhe e lehtë. Gjithashtu ju mund të regjistroheni edhe përmes rrjetit social Facebook, Twitter, Google+.

Diskutim Akoma perdorni Windows?

Tema tek 'Windows' e hapur nga Blunivers, 1 Janar 2021.

1. Blunivers

Blunivers Anëtar Aktiv

Postimet:
    176
    Pëlqimet:
    86
    Pikë nga trofetë:
    38
    Akoma ka perdorues te windows qe mendojne se keto gjera mbrojne komjuterin?:D

Kur eshte keshtu, pse nuk perdorni LINUX?
    Ubuntu per mua vjen direk mbas macOS, sidomos kur behet fjale per "developer"
    Ne Ubuntu ju numd ti keni te gjiha, Windows nuk ka asnje me shume, pervecse: eshte me i rende, me i ngadalt, me i komplikuar, me pak i besueshem, plus kerkon edhe 100 si keto gjera qe ju po diskutoni me lart.

2. Avioni

Avioni Anëtar Aktiv

Postimet:
    229
    Pëlqimet:
    94
    Pikë nga trofetë:
    38
    Windows eshte me i thjeshte per tu mesuar dhe me praktik, tani pse duhet te mesoj linux dhe ta perdor nese punoj ne nje kompani real state ??

perrex pëlqen postimin.
  3. Blunivers

Blunivers Anëtar Aktiv

Postimet:
    176
    Pëlqimet:
    86
    Pikë nga trofetë:
    38
    Nese punon ne nje Agjensi Real-Estate, quhesh Agjend imobiliar, dhe jo Developer.
    Dhe nuk te duhet te mesosh programin nese te duhet vetem te dergosh e-maile.
    Une po jap mendimin tim ne lidhje me PC e shepis tuaj, jo se cfare duhet te perdor kompania ku ju punoni,

4. Poshnjari

Poshnjari Anëtar Legjendë Staff Member IT Staff

Postimet:
    3,324
    Pëlqimet:
    1,210
    Pikë nga trofetë:
    343
    pse duhet te behen Developer te gjithe ata qe kane nje kompjuter ne shtepi?
    Qe windows sulmohet me shume dhe ka me shume viruse kjo eshte e vertet, por jo qe me linux je 100% i sigurt. dhe qe linux eshte zhvilluar edhe kjo eshte e vertet, por para 10-15 vjetesh edhe per te degjuar muzik duhet te lexoje disa ore per ta bere kete. kurse me windows vetem nje dopio klik dhe hajengu fillonte.

perrex dhe Avioni pëlqejnë postimin.
  5. Avioni

Avioni Anëtar Aktiv

Postimet:
    229
    Pëlqimet:
    94
    Pikë nga trofetë:
    38
    Ca taksirati ka babi im me msu linux per te perdorur kompjuterin e shtepise nderkohe qe ai perdor youtube apo skype? Mos ia fut kot o plak, jam shum dakort qe me linux ke shum liri, ama linux eshte per 1 kategori te caktuar njerzish jo per te gjithe. Nje 50 vjecar nuk mundet me msu linux kurrsesi si nje 15 vjecar

dionis11, perrex dhe Poshnjari pëlqejnë postimin.
  6. Blunivers

Blunivers Anëtar Aktiv

Postimet:
    176
    Pëlqimet:
    86
    Pikë nga trofetë:
    38
    Linux Desktop nuk eshte vetem per Developer, Ne Ubuntu mund te besh cdogje qe ke bere ne Windows. Une nuk kam gjetur asnje ndryshim vite me pare, jo me tani qe linux eshte bere shume i populluar

Madje po te them qe une mendoj se Ubuntu, eshte shume here me i mire, me i leht per komjutera me parametra te ulet.

7. Blunivers

Blunivers Anëtar Aktiv

Postimet:
    176
    Pëlqimet:
    86
    Pikë nga trofetë:
    38
    Pse ne Windows Babai yt e hap browserin me cmd? dhe tani i duhet te mesoj se si ta hap ne terminal?
    Nuk te paska rastis Linux ndaj flet keshtu. Edhe ne LInux Desktop mund te hy ne youtube apo skype, Babai yt, pa i dashur te mesoj asgje vetem duke klikuar te ikona, sic ben aktualisht ne Windows

8. Blunivers

Blunivers Anëtar Aktiv

Postimet:
    176
    Pëlqimet:
    86
    Pikë nga trofetë:
    38

Pash tani qe kjo qeka nje teme e hapur nga une.

Une jam pergjigj nje postimi me kete tekst, "NUK E KAM HAPUR KETE SI TEME" Keshtu qe ai qe e ka bere ti kthej gjerat sic jane,

Nuk kam nevoje ta bej kete pyetje sepse une e di shume mire qe Windowsi eshte OS me i perdorur ne Bote.

Ndaj na lini te qete te japim mendimet tona. Sepse eshte hera e dyte qe po ndodh nje gje e tille ne kete Forum

9. @science

@science Anëtar Aktiv

Postimet:
    196
    Pëlqimet:
    75
    Pikë nga trofetë:
    38
    Po kur behet fjale si developer eshte shume me i mire kshtu mendoj edhe une vecse per gaming e video editing nuk e kane mbeshtetur linuxin aq shume, ndersa per siguri mendoj se eshte njejt, siguria e nje kompjteri eshte vet personi se si e perdor dhe e konfiguron.

Tigerman dhe Poshnjari pëlqejnë postimin.
  10. dotnet

dotnet Anëtar Fillestar

Postimet:
    80
    Pëlqimet:
    7
    Pikë nga trofetë:
    18
    Gati te gjith pc qe shiten ne bot jon te pre install me windows, njerzt e rendomt nuk din me ndrru os per ata windows usht i popullarizu.

11. LEO33

LEO33 Anëtar Fillestar

Postimet:
    76
    Pëlqimet:
    50
    Pikë nga trofetë:
    43
    Paç fat të luash lojra të hajrit në Linux dhe Mac, ku mos harro faktin që 90% të lojrave bëhen për Windows, pa përmendur programet profesionale si ato të Adobe, Autodesk, etj.

dionis11, KMN, boom3rang dhe 2 anëtarë tjerë pëlqejnë postimin.
  12. DEVILAL

DEVILAL Anëtar Fillestar

Postimet:
    69
    Pëlqimet:
    60
    Pikë nga trofetë:
    28
    Personalisht Adobe & Microsoft Office jon 2 arsye kryesore pse e kom vendos me perdor windows si main os. Pasi alternativat nLinux jan katastrof.
    Perndryshe Linux mbetet nr.1 (mendim personal) per persona qe menaxhojn servera & penetration testers e ksi gjana qe kryhet pun ma leht permes terminal.

Avioni pëlqen postimin.
  13. tupac.al

tupac.al Anëtar Aktiv

Postimet:
    419
    Pëlqimet:
    473
    Pikë nga trofetë:
    123
    Qe te perdoresh nje sistem te caktuar te detyron dicka. Ne rastin tim ka disa programe qe nuk i kam gjet alternative ne linux kshuqe jam i detyruar.
    Nuk e di kush eshte ai mjeshter qe barazon edhe krahason sigurine e linux me ate te windows? I lutem shum qe ta fike ate pc e te merret me naj gje tjeter lol

dionis11 pëlqen postimin.
  14. @science

@science Anëtar Aktiv

Postimet:
    196
    Pëlqimet:
    75
    Pikë nga trofetë:
    38
    Ti mendon se siguia e windowsit eshte me e vogel sesa e linuxit po behet fjale per linux Desktop Distribucione ? Kur dihet se at se qka e mundson windows e mundson edhe linux pra per tu ekzekutuar nje malware pothuajse gati e njejta gje.

Poshnjari pëlqen postimin.
  15. tupac.al

tupac.al Anëtar Aktiv

Postimet:
    419
    Pëlqimet:
    473
    Pikë nga trofetë:
    123
    Pra ti mendon se je me i mbrojt ne nje sistem me license se sa ne nje opensource? lol

Last edited: 3 Janar 2021
  16. Poshnjari

Poshnjari Anëtar Legjendë Staff Member IT Staff

Postimet:
    3,324
    Pëlqimet:
    1,210
    Pikë nga trofetë:
    343
    ku e lexove qe shkruan se je me i mbrojtur? Ajo qe une shkruajta tashe qe nuk je 100% i mbrojtur.

17. boom3rang

boom3rang Ninja Staff Member Administrator

Postimet:
    4,521
    Pëlqimet:
    2,130
    Pikë nga trofetë:
    448
    Edhe un pajtohem qe disa nga programet esenciale ne Windows qe i perdorim te gjithe pa cekur ketu lojrat, si alternativa ne Linux jane larg realitetit dhe larg konkurences nga ato ne Windows, prandaj dhe shumica e userave qendrojn akoma ne Windows.

Un personalisht i perdori gjithmon 3 sisteme operative(2 linux) dhe 1 windows, momentalisht jam duke perdorur kali linux, dhe Debian, por main OS gjithmon e kam Windows per arsyet e cekura me lart.

18. Blunivers

Blunivers Anëtar Aktiv

Postimet:
    176
    Pëlqimet:
    86
    Pikë nga trofetë:
    38
    Qeka bere Diskutimi vitit...

Akoma ka perdorues te Windows qe mendojne se antiviruset e mbrojne pc, ishte thelbi, jo "akoma perdorin windows" sepse kete e dine edhe guret qe Windows eshte me i perdoruri ne bote, dhe kjo e ben ate me komplet, si ne siguri, po ashtu edhe ne alternativa per programe te caktuara

U nis si pergjigje ndaj dikujt qe kerkonte nje antivirus falas. Dhe une gjithnje kam menduar se antivirusi eshte nje alternative e mire per te fituar lek, nga ai qe shpik virusin.:D Dhe qe Linux eshte me praktik ne krahasim me komplekset qe ka Windows,

Ndaj skeni pse te ziheni per kete gje, secili ka mendimin e tij.
    Une vazhdoj te vendos 1) macOS. 2) Linux. 3) Windows

Ndoshta bej kete krahasim duke qene se une nuk jam nje perdorues i lojrave ne pc, apo programeve per design.

Une perdor nacOS, dhe ky ska te krahasuar...

Last edited: 4 Janar 2021
  19. getrich

getrich Anëtar Legjendë

Postimet:
    2,282
    Pëlqimet:
    311
    Pikë nga trofetë:
    163
    macOS osht baba

20. KMN

KMN Anëtar Aktiv

Postimet:
    384
    Pëlqimet:
    161
    Pikë nga trofetë:
    43
    MacOS osht shum ma i mir se windows ose ubuntu , osht ma i sigurt dhe shum me i optimizum se kto dyja, ne performanc dhe ne interfejs
    Windows per dallim prej tyre dyjav ka me shum risi, dhe me shume kustomizime amo nuk osht qaq i optimizum njejt si ubuntu
    per mu Mac osht ma i miri OS

Shpërndaje faqen

Loading...